Arjen irtiotto – Turun Seurahuone

Turun Seurahuone

Tarviiko irtioton tapahtua aina viikonloppuisin.

Blogia kirjoittaa keski-ikäistyvä pariskunta, joka haluaa nauttia elämästä, myös arjesta. Kaikenlaiset reissut ovat aina mukavia irtiottoja arkeen. Ja viikonloppuisin on matkailtu myös hyvinkin lähellä. Mutta nyt tuli ennätys reissumatkan pituudessa. Suuntana oli naapurikortteli ja ajankohtaina tiistai-ilta; koska miksi ei.

Kävelen ja ajan usein uusitun Seurahuoneen ohi ja on pitänyt se usein käydä kokeilemassa.

Keskustan vilkkaalla kadulla sijaitseva vuonna 1928 perustettu viihtyisä hotelli on 11 minuutin kävelymatkan päässä historian ja nykytaiteen museo Aboa Vetus & Ars Novasta, kahden kilometrin päässä keskiaikaisesta Turun linnasta ja kahdeksan kilometrin päässä Ruissalon rannoilta.

Hotelli on mielenkiintoinen luonnollisesti myös kauempaakin tulevalle. Sijainti on ihan Turun ydinkeskustassa ja taas hotellissa on kaikki tarvittava saman katon alla jos sellaista hakee. Vieressä on myös parkkihalli, joka helpottaa ydinkeskustassa majoittumista. Mutta useat kirjoituksemme ovat kuitenkin kulmalla aikuisten matkailu.

Oikeastaan ihan kivasti tiistai ajankohtana katkaisee viikon rutiinit. Töiden jälkeen kaikessa rauhassa hotellille. Jokainen tietää reissuissa ja vaikkapa mökillä ollessaan sen, että siellä ne muut arjen perusaskareet on helppo unohtaa. Kotona ollessaan kun on helppo alkaa puuhata kaikenlaista.

Turun Seurahuone
Turun Seurahuone

Hemmottelua kahdelle

Hotellissa olisi ollut sauna ja kuntosali, mutta salihommat hoidettiin jo aamulla ja ajatuksena puhtaasti oma aika. Toki söin kevyen lounaan, koska varattiin myös pöytä illaksi alakerran Gunnarista.

Turun Seurahuone

Uusittu Turun Seurahuone sisältää kyllä viimeisen päälle puitteet niin työ- kuin hupireissuunkin. Tilavat huoneet ja kylpyamme kruunasi homman.

Turun Seurahuone

Irti arjesta

Jokainen reissaillut tietää sen tunteen, kun asettuu johonkin, joko hotelliin- tai AirBnb majoitukseen. Sellainen lähtölaukaus omalle ajalle. Tämmöinen keskellä viikkoa tapahtuva pienikin irtiotto on paikallana. Aikuiset yleensä tietävät mitä haluavat ja tälläinen on hyvä tapa järjestää aikaa kaikkeen sellaiseen.

Turun Seurahuone

Mitä tänään syötäisiin

Ikuisuusaihe, joka on joskus mukava heittää syrjään. Kotona ollessa kokkaillaan, se on jopa sosiaalista tekemistä. Mutta silti myös kotona ollessa Wolt tarjoaa joskus helpotusta arkeen, mutta hotellin keittiö vie sen vielä seuraavalle tasolle.

Ravintola Gunnar

Varattiin pöytä alakerran ravintolasta ja ajateltiin kokeilla jotain mitä harvoin kokkaillaan kotona. Ja sanotaan että ihmisen pitäisi syödä säännöllisesti kalaa, joten otettiin suositusmenu G3 ja siihen jokaiseen sopivat viinit kylkeen.

Hotelli Seurahuone pyrkii mahdollisiman pieneen ruokahävikkiin, niinpä alkuleipä oli valmistettu edellispäivän aamupuuron tähteistä.

Menu kokonaisuudessaan piti sisällään:

  • Maa-artisokkakeitto – basilikaöljyä, rapeaa maa-artisokkaa, omenaa ja paahdettua leipää
  • Siikaa ja risottoa – hiiligrillissä paahdettua siikaa, punajuurta ja kukkakaalia, tattirisottoa, paistettua tattia ja rapukastiketta
  • Jarin omenapiirakkaa, rosmariini-suolakinuskia, kotitekoista uuniomenajäätelöä Kulman Keittiöstä.

Täydellä vatsalla kelpaakin sitten valua omalle privaatille SPA-osastolle.

Turun Seurahuone

Irtioton ei tarvitse olla aina pitkä ollakseen rentouttava

Ilta kahdestaan, ilman sen kummempaa kotiaskaretta voi olla pienenäkin annoksena varsin rentoa. Aamulla normaalisti 0540 ylös, hotelliaamiaisen kautta salille ja päivän askareisiin.

Äärettömän vahva suositus. Epäilen, että moni ei näe lähimatkailun mahdollisuuksia.