Download festival England

Download festival

Download festival England

Jos jokin reissu pitää nimetä suosikiksi niin tämä menee kärkikastiin. Selailimme mitä festareita olisi lyhyen lentomatka päässä. Kohteeksi valikoitui Download festival Englannissa. Tarkemmin Doningtonissa keski-Englannissa missä ajetaan myös ainakin prätkillä kilpaakin.

Lennot Lontooseen, päivä kierreltiin tuttuja maisemia ja sitten junalla kohden Donington parkkia minkä läheisyydestä oli Airbnb.fi:n kautta vuokrattu asumus. Seutu oli kuin suoraan Emmerdale sarjan maisemista, sympaattista maaseutua jossa tuntemattomatkin tervehtivät kadulla. Kirjaimelliseti kadulla, paikka oli yhden suoranpätkän kokoinen kylä missä oli tasan yksi kauppa. Siellä kohtelias Brittiruova tiskin takaa antoi ostokset, ihan kuin aikamatkailussa tai mukana Emmendale sarjassa.

Download festival

Festari itsessään lupaili hyvää, esiintyjiä mm Rammstein, Ozzy, Iron Maiden, Sixx AM, Megadeth ja olipa suomalaistakin Nightwishia tarjolla. Jokatapauksessa jäätävän kova kattaus.

Festareille mennessä hiukan ihmeteltiin miksi niin monella on saappaat jalassa, ensin naureskeltiin mutta hyvä alkoi hyytyä parin tunnin kuluttua kun totuus alkoi kosteasti selvitä. Englannin ilmasto on hassu ja vettä satoi karkeasti koko viikonlopun, olisiko ollut 3 tunnin kuiva slotti jossain kohtaa.

Download festival

Mutta kelistä ei oikeastaan enään edes välittänyt siinä kohtaa kun oli kastunut kerran.

Väkeä taisi olla n 140 000 ja tunnelma sen mukainen. Ihmiset leppoisia eikä minkäänlaisia järjestyshäiriöitä.

Download festival
Megadeth

Ruoka Englannissa on pääsääntöisesti pahaa ja siihen ei festareiden fish and chips varsinaisesti tehnyt muutosta.

Download festival
Fish and chips

Edelleenkään en innostu valtavasti festareista missä tarvii sännätä kovin kauas keskustasta mutta pakko myöntää että ton kaltaista elämystä väenpaljoudesta tuskin muualla saa. Mutaiseen keliin on selityksenä se että alue kun on rata-alueen nurmikentistä koostuvaa pohjaa niin se ottaa helposti itseensä vesisateessa. Siihen kun vielä lisätään vellova ihmismassa niin setti on valmis. Kysykää vaikka tältä kuvan kaverilta.

Download festival
Download festival

Olosuhteisiin nähden tyytyväinen juhlija oli lipannut kuraan ja sen jälkeen tavallaan sen murehtimisen saattoi lopettaa, vaatteet eivät ainakaan enempää tosta kuraannu. Huomioitavaa myös että taustalla ihmiset istuivat siellä tuoleissaan kuravellissä niin kuin normipäivänä konsanaan.

Tosiaan tämän takia todettiin että voidaan lopettaa pohtiminen miksi monella on saappaat.

Download festival
Miksi niin monella on saappaat?

Ja kun 100 000 + ihmistä lähtee jostain yöksi kotiin on aika selvää että kaikille ei riitä takseja. No käytännön ihmisinä otettiin bussi ”vähän sinne suuntaan” ja oikaistiin loppu jostain. Reitti paljastui näppäräksi mutta myös samalla motarin reunaksi säkkipimeässä. Silti oli hauskaa ja jäi huikeat muistot. Ja jäipä jopa vuokraisännästä hyvä ystävä kenen kanssa olemme edelleen tekemisissä. Hänen oli aluksi korrektina Brittinä vaikea ymmärtää miten voimme edelleen nauraa vaikka tulemme märkinä ja kuraisina keskellä yötä kämpille.

Download festival

Download on itseasiassa usean festarin sarja joita on Englannin lisäksi ainakin Ranskassa, ehkä sinne seuraavaksi?

Download festival

Doningtoniin jos mielitte festareille niin suosittelen etsimään asumukset mahd liki keikkapaikkaa, etäisyydet hämäävät ja julkiset liikkuvat Englannin maaseudulla rajoittuneesti.

Lähdettäisiinkö uudestaan? Koska vain!

144 thoughts on “Download festival England

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *