Espanja Torrevieja

Torrevieja

Espanja Torrevieja

Torreviejan reissu poikkeaa sikäli muista matkailuista että Torreviejassa käväisen taannoin tekemässä hetken etätöitä. Torrevieja valikoitui paikaksi helpom lentoreitin ja osin ilmaston vuoksi. Ajankohta sijoittui lokakuun loppuun ja se osoittautui kelin puolesta hyväksi ajankohdaksi. Lämmintä oli helteeseen asti.

Torrevieja on kiva pieni kaupunki jossa on Suomalaisia kuitenkin vähemmän kuin esimerkiksi Fuengirolassa. Mutta sykkivä bilekaupunki se ei ole.

Torrevieja on kaupunki Valencian itsehallintoalueellaAlicanten maakunnassa Kaakkois-Espanjassa noin 50 kilometriä Alicanten kaupungin eteläpuolella. Nykyisin Torrevieja tunnetaan myös lomakohteena, sillä kaupunki sijaitsee suositulla Costa Blancan loma-alueella. Kaupunki on myös suosittu kohde Espanjaan muualta Euroopasta pysyvästi muuttaneiden keskuudessa: Torreviejassa oli vuoden 2018 huhtikuun väestönlaskennan mukaan 85 041 asukasta, joista espanjalaisia 50 191. Espanjalaisten lisäksi suuria väestöryhmiä Torreviejassa ovat Ison-Britannian (4896), Venäjän (4003), Ukrainan (2985), Marokon (2279) ja Saksan (985) kansalaiset (huhtikuu 2019). Suomalaisia asuu Torreviejassa 564.

Torrevieja

En ihmettele ihmisten kaipuuta tekemään kylmäksi kaudeksi töitä lämpimään. Suomessa kylmä ja märkä jakso on melkoisen pitkä ja lyhytkin irtiotto ja pätkä lämpimässä lataa akkuja melkoisesti. Monen työn voi nykyään tehdä kuitenkin täysin etänä joten suosittelen kokeilemaan jos mahdollisuus tulee.

Torrevieja
Toimisto

Näkymä työpisteeltä oli usein tälläinen. Parvekkeella istuessa kelpasi hoitaa asioita. Asiakas tai yhteistyökumppani ei toki edes nykyään tiedä mistä päin maailmaa häneen ollaan yhteydessä, eikä sillä ole edes mitään väliä.

Torreviejan Ra

Torrevieja
Taustalla Bella Lola patsas

Rannalla on eräänlainen maamerkki Bella Lola patsas. Lola istuu penkillä ja odottaa miehensä Antonion laivaa saapuvaksi. Antonio ei kuitenkaan koskaan tullut.

Torrevieja

Rantaan aamuisin ei kyllästy koskaan. Syksyllä kuitenkin tuuli alkaa olla kovaa joten näky auringon noustessa on oikeasti melkoisen komea.

Torrevieja

Mikä sitten on Espanjassa erilaista jos ajattelee työn kannalta.

  • Aikaero on sopiva, tunnin aikaerolla ei tarvitse miettiä kauheasti miten olet Suomeen yhteydessä. Espanjan aamuseiska on aamukasi Suomessa.
  • Espanjalaisten asenne on vähän huolettomampi, jos vaikkapa asunnollasi ei netti toimi niin asentaja tulee kun tulee. Suomalainen tarkkuun vastaavissa aikatauluissa loistaa poissaolollaan.
  • Ruoka ja eläminen on halpaa. Kut iso osa etänä pätkä tekevistä on vähän kuin reissussa on sen osalta kuitenkin kustannukset halpoja.
  • Ilmasto on vielä syksylläkin Suomalaisittain todella mukava.
Torrevieja

Torrevieja on täynnä kivoja pikkukatuja mitä kävellä ympäriinsä. Pienet kahvilan joiden terasseilla voi katsella maailman menoa ovat kaupungin ehdoton timantti.

Torrevieja

Ja toki päivän päätteksi on hienoa istua hetki rannalla ja nauttia vaikkapa Desperado-olut.

Torrevieja

Oletko sinä ollut etänä jossain päin maailmaa, millaiset kokemus se mielestäsi oli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *