Gdansk viikonloppukohteena

Gdansk

Gdansk viikonloppukohteena

Gdansk syö jo osin Tallinnan vieraita helppojen kulkuyhteyksien vuoksi. Turkulaisena lentää pienellä vaivalla suoraan Gdanskiin jossa riittää helposti ohjelmaa ainakin viikonlopuksi. Etäisyydet ovat lyhyitä ja junalla pääsee hyvin kentältä Gdanskin keskustaan.

Tykkään kaupunkeista missä on jäljellä itäblokin meininkiä. Gdansk on ehdottomasti yksi niitä paikkoja ollen silti sopivasti länsimainen.

Gdansk

Gdansk on satamakaupunki jossa asuu hiukan vajaa 500 000 asukasta. Itseasiassa kaupunki ei tunnu niin isolta vaan vaikuttaa paljon pienemmältä.

Asuminen kannattaa täälläkin hoitaa tutusti Airbnb.fi palvelun kautta, muutamalla kympillä irtosi asunto 2 min kävelymatkan päässä raatihuoneelta.

gdansk
airbnb.fi

Keskustasta löytyy kidutusmuseo joka on pieni mutta käsittelee paljon todella vanhoja välineitä joista oli hienotunteisuus kaukana. Samassa rakennuksessa on itseasiassa myös meripihkamuseo mikä kuulostaa tylsältä mutta oli varsinkin mielenkiintoinen.

Gdansk

Kävelymatkan päässä keskustasta on yksi Gdanskin helmi, toisen maailmansodan museo. Kummallisesta muodotaan huolimatta museo on kokonaisuudessaan maan alla. Ja vaikket olisi lainkaan museoihminen niin tämä kannattaa tsekata. Todella hienosti rakennettu näyttely joka koukuttaa jo pelkällä laadukkaalla toteutuksellaan. https://muzeum1939.pl/en/home-page

Gdansk

Museoon kannattaa varata helposti 2-3 tuntia aikaa. Käymisen arvoinen, trust me.

gdansk
Saksalaisten kalustoa museossa

Gdansk on hieno sekoitus uutta ja vanhaa. Asumiseen Gdanskiin suosittelen tuttuun tapaan Airbnb.fi palvelua. Hintataso on edullinen ja jälleen kerran pääset asumaan paikallisten joukkoo. Voi olla jyrkkä statement mutta pakettimatkailu ei ole matkustelua. Asuminen ja tekeminen paikallistan tapaa avartaa ihan eri tavalla.

gdansk

Lyhyen junamatkan päässä on myös Sopot jossa ehtii viikonloppureissunakin käydä. Vähän vuodenajasta riippuen Sopotin hiekkarannat voisi olla ihan oiva paikka löhöillä jos tykkää. Sopotin pitkä laituri itsessään on nähtävyys jonka päässä kelpaa nauttia kylmät juomat. Laiturille on pieni olematon pääsymaksu.

Sopot

Mitä sinä suosittelet Gdanskissa tehtävän, jätä kommenttisi alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *