Hotel katajanokka ja pieni pako arjesta

Hotalli Katajanokka

Hotel katajanokka ja pieni pako arjesta.

Yhdistelemme viikonloppureissuja usein myös työn tai harrastuksen juttuihin. Tällä kertaa harrastusmaailmassa oli Suomen ykkösviikonloppu näin kauden ulkopuolella.

Helsingin moottoripyöränäyttely avaa aina perinteisesti uuden prätkäkauden. Esillä niin uutuudet ja toki paikalla paljon ystäviä ja muuta samanhenkistä väkeä. Olemme käyneet näyttelyssä niin kauan kuin muistan. Jokavuotinen traditio jossa usein myös perheen jälkikasvu on kulkenut mukana.

Helsingin moottoripyöränäyttely avaa kesän.

Harrastuksen perässä matkustelu

Harrastus on aina hyvä aasinsilta ylimääräiseen matkusteluun. Ja jos puhutaan moottoripyöräilystä niin sen ympärillä on niin paljon erilaisia tapahtumia että matkustelu on helppoa ja kohteista on runsaudenpulaa.

Messuilla oli toki vaikka ja mitä ihasteltavaa mutta varsinainen uuden prätkän kauppa on tällä kesälle jo tehty.

Lisäksi mainittakoon messuilta matkailuun liittyen https://www.peterpanbike.fi/ mikä tarjoaa niin mielenkiintoisia moottoripyörämatkoja että 2021 voi olla mielenkiintoista bloggausta tulossa.

Mutta silti messuilta tarttui mukaan kaupunkipyörimiseen Honda Monkey 125. Asumme keskustassa ja tarkoitus on pyörittää kaupunkiarkea pelkästään moottoripyörien voimin.

Tuliaiset kotiin

Helsinki

Olen aikaisemminkin kirjoitellut lähimatkailusta ja Helsingistä. Käyn kaupungissa usein työ puolesta eikä se Turkulaiselle ole kaukana. Mutta silti nautin suuresti kävellä pitkin kaupunkia, katsella rakennuksia ja ihastella arkkitehtuuria. Vaimoni on onneksi ihan samanlainen.

Helsinki on järjestykseessään Suomen toinen pääkaupunki, ensimmäinen on Turku.

Senkin takia tälläinen vkl matkailu yhdessä on aito pako arjesta. Vaimo pitää prätkistä eikä häntä tarvitse pakottaa mukaan mutta on se ehkä silti enemmän mun juttuni. Siksipä juuri sen ympärille on kiva rakentaa muutakin.

Katajanokka

Majoituimme Katajanokalla, ihan puhtaasti arkkitehtuurillisesta valinnasta. Olemme joskus kävelleet siellä ja varsinkin siellä se sporakiskojen halkoma kivitalomaisema kiinnosti.

Hotelli Katajanokka

Katajanokka on kaupunginosa Helsingin kantakaupungin itärannalla. Se oli alkujaan niemi, mutta nykyisin sen erottaa mantereesta Katajanokan kanava. Kanavan yli johtaa neljä siltaa, joiden mantereen puoleiset päät ovat Kauppatorin ja Aleksanterinkadun itäpään välisellä alueella. Katajanokalla sijaitsevat muun muassa entinen vankila ”Nokka” (Hotel Katajanokka), Uspenskin katedraali, Katajanokan Kasino, Wanha Satama, Stora Enson pääkonttori, ulkoasiainministeriö, sekä Viking Linen terminaali ja Kanavaterminaali. Katajanokalle pääsee raitiovaunuilla 4 ja 5.

Ja aasinsiltana messukeskus missä MP-näyttely oli, messukeskuksen edestä pääsi kätevästi sporalla pysäkille missä Hotel Katajanokka sijaitsee.

Hotel Katajanokan vanhin osa on peräisin vuodelta 1837 ja pääosa vuodelta 1888. Rakennus toimi alun perin lääninvankilana ja tutkintavankilana, jonka toiminta päättyi vuonna 2002. Mittavien kunnostustöiden jälkeen korkeatasoinen, nykyaikainen hotelli avasi ovensa toukokuussa 2007. Pitkästä ja värikkäästä historiasta muistuttaa edelleen Museoviraston suojelema keskikäytävä, ulkoseinät ja linnan muuri.

Olen ollut aikaisemminkin yritystilaisuuksissa joissa paikkana on ollut Hotel Katajanokka mutta en ole yöpynyt aikaisemmin. Siksikin äärimmisen mielenkiintoinen paikka. Hotellin historia kiehtoo ja väkisin pohtii voisiko omassa huoneessa tai sen paikalla olleessa sellissä voinut yöpyä jokin kuuluisuus tai muuten brutaali murhamies.

Hotelli Katajanokka
Vankila-aikana kokolattiamatto ei kuulunut varustukseen

Kuten mainittu aikaisemmin hotellille on helppo saapua vaikkapa sporalla. Suoraan portille joten kulkeminen on helppoa, tosin tiedän myös sisäpihalla olevan parkkipaikkoja joten autonkin saa halutessaan muurien sisään.

Hotalli Katajanokka
Kuka on aikanaan katsellut ikkunasta vapauteen?

Hotellin huoneet ovat tilavat muta parasta on että esim vankilatyylinen ikkuna on säilytetty. Seinät ovat paksut ja näin ollen pakko mainita että yksi hiljaisimmista hotelleista ikinä. Yöllä oli aivan hiirenhiljaista mikä ainakin näin unihäiriöiselle on parasta herkkua.

Hotelli Katajanokka
Viihtyisä hotellin alakerta

Paljon hotelleissa asuneena omaa rauhaa osaa arvostaa. Vankilan ominaisuuksia ovat paksut seinät ja se näkyy ihan selkeästi omana rauhana.

Hotelli Katajanokka
Hotelli Katajanokka

Pitkän messupäivän jälkeen oli tarkoitus keski-ikäisesti jäädä vain hotellille ilman kierrosta yöelämässä. Mutta hotellin omaa ravintolaa oli kehuttu joten se piti kokeilla.

Mutta ensin happihyppely.

Kuten mainittua kumpikin pidämme kaupunkiarkkitehtuurista. Tälläiseen pikku iltakävelyyn Katajanokka tarjoaa hienot puitteet. Pikku kierros sateen kostuttamassa Katajanokassa ja saavuimme maailmanpyörän luo jossa ajattelimme katsella miltä öinen Helsinki näyttää.

Hotelli Katajanokka

Skywheel on kokeilemisen arvoinen paikka ja yksi koreista on sauna. Lyötiin lukkoon että käydään porukalla kokeilemassa se seuraavaksi. Maailmanpyörästä lisää http://www.skywheel.fi/fi.

Mutta pienen sateisessa ja koleassa säässä tehdyn kävelyn jälkeen maistuu ruoka. Ravintola Linnankellari löytyy samasta rakennuksesta mitä oli pitkän päivän jälkeen helppo arvostaa.

Ravintola Linnankellari sijaitsee vankilarakennuksen pohjakerroksessa.

Pidän kaikesta liharuoasta mutta poro on aina ollut yli muiden. Jo ennen reissua tsekkailin ravintolan ruokalistaa ja siellä komeili poro, oli sii selvää että kun tarjoilija ja tuli pöytään ei ollut tarvetta miettiä listaa suu mutrussa vaan kummaltakin tuli kuin yhteen ääneen; ”otamme molemmat poroa ja pullon viiniä”.

Hotelli Katajanokka

Päivä messuilla, pikaruokaa, vähän ulkoilua ja kauhea nälkä. Lähtökohta on hyvä illalliselle. En ole mikään fine dining kulinaristi mutta tiedän milloin ruoka on tehty hyvin. Söin jo alkupaloja kuin luolamies odottaen sitä poroa.

Ja sitten mentiin!

Hotelli Katajanokka

Hiiligrillattua poroa, tattaria, Koskenlaskijaa, pikkelöityä karpaloa & madeirakastiketta.

Voi morjens millainen makuelämys. Onko se sitten laadusta nauttiminen vai keski-iän muuttama suhtautuminen ruokaan mutta oli aidosti niin hyvää että veti sanattomaksi.

Alkuperäinen ajatus oli pitkän päivän jälkeen syödä ja mennä nukkumaan mutta ruoka yhdistettyä loistavaan miljööseen jätti vielä paikan jälkiruoalle joka oli tilattava.

Hotelli Katajanokka

Jälkiruoaksi: Tyrnimarjahilloketta, paahdettua mantelikakkua & suolakaramellia.

Keittiölle täydet 5/5! Kuten aiemmin totesin emme ole varsinaisia kulinaristeja mutta tällä kertaa kokonaisuus oli täydellinen. Kiinnostava miljöö pitkän päivän päälle tarjosi itsessään mielenkiintoisen paikan yöpyä ja ruoka kruunasi pitkän päivän.

Ravintolakerroksesta mainittakoon lisäksi että sieltä löytyy 2 alkuperäistkuntoista selliä eri vuosikymmeniltä. En kerro niistä enempää tai laita kuvaa mutta ovat todellakin näkemisen arvoiset.

Jos kaupunkikulttuuri ja massasta edukseen erottuva hotelli kiinnostaa.

Hotel Katajanokka verkossa:
www.hotelkatajanokka.fi
www.linnankellari.fi
www.facebook.com/Hotelkatajanokka/
www.instagram.com/hotelkatajanokka/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *