Kaupunkiesittelyssä Rooma

Rooma

Kaupunkiesittelyssä Rooma

Ikuinen kaupunki Rooma, sanovat. Rooma on hieno kaupunki ja tämän jutun vierailuajankohta maaliskuussa oli mikä mainioin. Ilma on keväinen mutta pahin turistiryntäys ei ole vielä saapunut. Tämä tarkoittaa huomattavasti vähemmän jonottamista.

Niinkuin kaikissa Reppureissu.com blogin postauksissa myös Roomassa kiersimme paljon vaihtoehtoisia kohteita. Toki pari pakollista nähtävyyttä käytiin katsomassa. Matka Roomaan ei ollut ensimmäinen ja pakolliset oli tavallaan jo tsekattu alta pois.

Rooma

Lyhyt wiki Roomasta:

  • Väkiluku 2,8 miljoonaa
  • Perustettu 21.4 753 eaa
  • Italian pääkaupunki ja myös Italian suurin kaupunki.

Roomassa on useita hyvin merkittäviä historiallisia rakennuksia, kuten Colosseum ja maailman suurin uskonnollinen rakennus Pietarinkirkko. Muita tunnettuja paikkoja ovat muun muassa Espanjalaiset portaat, Pantheon ja Forum Romanum. Rooman historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Vatikaanin kaupunkivaltio on itsenäinen valtio Rooman rajojen sisällä.

Paikalliset ovat tempperamenttisia ihmisiä ja Roomassa ei kannatta olla altistamatta itseään ihmisille. Suosittelen vahvasti tässäkin kaupungissa asumista www.airbnb.fi asunnossa. Näin saat paljon enemmän irti näkemällä myös paikallisten elämää.

Rooma
Airbnb asumus

Asunto sijaitsi lyhyen metromatkan päässä keskustasta. Omassa asunnossa voit käydä poimimassa aamulla lähikaupasta tuoreet patongit, ilmakuivatut kinkut ja vasta jauhetut pavut, onko parempaa aamiaista edes olemassa.

Rooma

Mitä sitten tehdä Roomassa

Roomassa liikkuminen on suhteellisen helppoa julkisilla joten kulkemiseen ei tuhraannu aikaa. Jos aloitetaan helpoista kohteista niin toki Colosseum on näkemisen arvoinen, vaikka se vähän rikki onkin.

Rooma

Huomioitavaa on että jonotus sisään saattaa kestää huonoon ajankohtaa tunteja. Osta ehdottomasti tänne liput etukäteen tai sitten kylmästi paikan päällä osta kalliimmat liput, aikaa säästyy.

Rooma

Colosseum on näyttävä paikka ja gladiaattorileffoista tuttu näyttämö herää mielikuvituksessa henkiin kun siellä kulkee.

Colosseum on antiikin Rooman aikainen amfiteatteri Rooman kaupungissa. Se oli koko valtakunnan suurin amfiteatteri, ja sinne mahtui ilmeisesti yli 50 000 katsojaa. Colosseumin rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvun alussa, ja se valmistui vuonna 80 Tituksen hallituskaudella. Colosseum sijaitsee aivan Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella lähellä Forum Romanumia.

Colosseumilla järjestettiin sen ensimmäisten vuosisatojen aikana verisiä gladiaattoritaisteluita ja metsästysnäytöksiä.

Rooma
Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat ovat seuraava juttu mikä travellerin kannattaa käydä katsomassa.Portaita kutsutaan ”espanjalaisiksi” aukion mukaan. Aukiolla sijaitsee Espanjan Pyhän istuimen suurlähetystö, jonka mukaan aukio nimettiin.

Rooma

Sitten kannattaa antaa Rooman viedä. Kulkemalla ilman erityistä pakottavaa suunnitelmaa.

Rooma
Altare della Patria

Ja jokaiselle motoristille vinkkinä. Jos olet lähellä näitä kahden ylemmän kuvan rakennusta niin melkein takanasi on Ducati Cafe Rooma. Sikäli se on vain normaali kahvila mutta sisustus ja sen teema uppoaa varmasti.

Tähän kuvaan tiivistyy mielestäni koko Italin fiilis ja sen hienous. Vanhoja kivitaloja, pieniä kujia joita suhaillaan Vespoilla puku päällä.

Rooma

Lisäksi vähänkään vanhemmista autoklassikoista innostuvalle on Roomassa tarjolla silmäkarkkia loputtomiin. Vanhat 500 Fiatit ovat edelleen ajossa ja ruosteettomia, koska ilmasto. Tätä tarkoitan myös sillä kun kehotan että kulkea rohkeasti ilman pakottavaa aikataulua, jos näet houkuttelevan pikkukujan niin poikkea sinne. Usein se todellinen Italia löytyy sieltä.

Rooma

Ja tälläinen katoava perinne saisi palata takasin, keskellä korttelia olevat old school huoltoasemat ja korjaamot.

Rooma

Päiväretkenä Pompeji

Pompeji ja sen erikoinen historia on kiinnostanut aina alakoulusta asti kun sitä historiantunneilla käytiin läpi. Tämä oli päiväretkenä käymisen arvoinen paikka. Jälleen kerran ne mielikuvat päässä konkretisoituivat kun alueella käveli itse. Junamatka Roomasta kestää hetken mutta todella vahva suositus tälle. Matka taituu ensin luotijunallaja loput paikallisella lähijunalla

Maaliskuu ja kevät ylipäätään on oikea aika vierailla, pääset kulkemaan paljon vapaammin.

Rooma

dfdsfdsf

Rooma
Pompeji

Pompeji oli roomalainen kaupunki Italiassa Campaniassa nykyisen Pompein kunnan alueella. Se hautautui Vesuviuksen purkauksessa vuonna 79. Samalla tuhoutuivat myös Herculaneumin, Stabiaen, Oplontisin ja Boscorealen kaupungit. Pompeji on ollut laajojen arkeologisten tutkimusten kohteena vuodesta 1748 lähtien ja on siksi parhaiten tunnettu antiikin maaseutukaupunki. Suuri osa kaupungista on kuitenkin yhä tutkimatta. Kaivaukset jatkuvat edelleen ja uusia löytöjä tehdään usein. Pompeji on Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1997 alkaen.


Pompejista kun on taas palaillut Roomaan voikin käydä syömässä hyvin. Tuskin kenellekään tulee yllätyksenä että pizza on Italiassa varsin hyvää. Kannattaa kokeilla rohkeasti pieniä paikkoja ja ottaa talon erikoisia. Niin pizzassa mutta suosittelen kokeilemaan myös paikallisia oluita ja viinejä.

Rooma

Ja jos ei ole iso nälkä niin aina voi poikea pieneen kahvilaan ja juoda kahvia tuoreen sämpylän kanssa.

Rooma

Jälkiruokaa unohtamatta. Jos yhtään pidät jäätelöstä niin sitä kannattaa Italiassa maistaa.

Rooma

Rooma tarjoaa jokaiselle jotain ja varmasti käyn itsekin vielä joskus uudemman kerran.

Rooma

Mitkä ovat sinun suosikki nähtävyytesi Roomassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *