Kaupunkiloma Krakovassa

Krakova

Kaupunkiloma Krakovassa

Puola alkaa olla kulkemisen helppouden vuoksi pian uusi Tallinna. Suoria edullisia lentoja löytyy niin Turusta kuin toki Helsingistäkin. Krakovaan lentää alle kahdessa tunnissa ihan pilkkahintaan. Krakovaan lentää niin Wizzair kuin Norwegian.

Krakovan kentältä kulkee säännöllisin väliajoin bussi jolla pääsee näppärästi keskustaan mutta paikallisen hintatason vuoksi suosittelen ehdottomasti Uberia kulkemiseen. Uber on Puolassa Turvallinen ja halpa tapa liikkua.

Kaupunkiloma krakovassa

Krakova on halpa kaupunki jossa pärjää kohtuullisella budjetilla vaikka söisi jatkuvasti ulkona. Hotellit ovat myös edullisia mutta suosittelen lämpimästi Airbnb.fi palvelun käyttämistä majoittumiseen. Silloin kun asuu kuten paikalliset saa aina täysin erilaisen käsityksen maasta ja sen asukeista.

Kaupunkiloma Krakovassa
Asumus Krakovassa

Krakovassa kävimme toisen pariskunnan kanssa joten oli kätevintä vuokrata asunto jossa oli 2 makuuhuonetta. Näin on tukikohta mistä toimia ja missä voi kokkailla rauhassa aamiaista ja iltasella ottaa pari lasillista vaikkapa viintä.

Krakovassä etäisyydet ovat melko lyhyitä mutta aikaa säästääkseen niissäkin kannattaa käyttää esimerkiksi Uber-palvelua. Arviolta muutaman kilometrin matka kustantaa euroissa 2-3€ joten kävelyyn ei kannata ylimääräistä loma-aikaa tuhlata enempää kuin tarpeellista.

Mitä tehdä Krakovassa

Krakova on kaunis kaupunki jossa voisi pelkästään kävellen ja katsellen viettää pari päivää mutta jonkinlainen suunnitelma kannattaa tehdä. Tässä omat suositukseni jos mietit lyhyelle reissulle to do-listaa.

  • Schindlerin tehdas
  • Auschwitz / Birkenau keskitysleirit
  • Vanha kaupunki
  • Pienet persoonalliset pubit
  • Opastettu kierros sähköautolla
  • Jokiristeily
Schindlerin museo

Schindlerin lista menee omassa maailmassani heittämällä top-10 leffoihin ikinä, sen takia oli Schindlerin museo ehdoton nähtävyys joka oli listalla. Museoon saa sekä omatoimisia kierroksia että opastettuja kierroksia, kumpi sitten onkaan valintasi niin se kannattaa tehdä jo Suomesta käsin koska museo on todella suosittu. Kävimme opastetulla kierroksella jossa väkisinkin jouduttiin hiukan loikkimaan koska museo on valtavan laaja ja kierrokseen oli varattu aikaa 1.5 tuntia. Suosittelen silti opastettua kierrosta koska pienet detailit mitä opas tiputteli olivat parhautta.

kaupunkiloma krakovassa
Jokiristeily

Jokiristeilylle pääsee yksinkertaisesti kävelemällä jokirantaan jossa risteilyjä myydään feissaustyyliin. Hinta oli olematon ja reissulle sai ostaa rannasta evästä, joko syötävää vai juotavaa. Suosittelen lämpimästi, ei ole kaupunkia joka ei näyttäisi kivalta kun sitä katsoo vedestä käsin.

kaupunkiloma krakovassa
Krakova vedestä käsin

Ostoksiin jos ei hae samoja asioita mitä voit poimia kotoa Prismasta suosittelen esilaisia kauppahallija ja vastaavia missä paikalliset myyvät käsitöitä ja vaikkapa meripihkakoruja. Nämä ovat naisväen mukaan edullisia ja persoonallisia. Näitä harvemmin löydät Suomesta.

kaupunkiloma krakovassa

Britit ovat pubikansaa mutta Krakova ei ole huono vaihtoehto. Usein täällä niinkuin kaikkialla muuallakin parhaat paikat eivät mainosta vaan ne pitää tietää ja kannattaa avata suu rohkeasti. Puolalaiset ovat kohteliaita ja auttavat mielellään turisteja. Jos etsit omaan makuusi kivaa ja persoonallista paikkaa niin kannattaa kysäistä paikalliselta. Voit päätyä turistirysien ulkopuolelle mutta viihdyt varmasti.

Kaupunkiloma Krakovassa

Paikallinen ruoka on hyvää ja jos oikein tulee koti-ikävä niin tutut pikaruokabrändit löytyvät toki täältäkin. Mutta mitä rohkeammin liikut sitä hienompiin elämyksiin törmäät.

kaupunkiloma krakovassa

Yksi mielettömän hieno yksityiskohta löytyy yöelämästä ja se on salakapakka josta kuvakin salaa otettu. Paikkaa ei ole vaan se täytyy tietää ja puhua itsesi ovimiehen kanssa sisään. Toki tämä on teatteria mutta vaivannäkö kannattaa. Paikka on kuin aika olisi pysähtynyt. Saat osoitteen minulta IG pikaviestina, @samisaarenpaa

kaupunkiloma krakovassa
Salakapakka on ehdoton must see Krakovassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *