Silja Line – Kiireetön aikuisten viikonloppu

aikuisten viikonloppu

Silja Line – Kiireetön aikuisten viikonloppu

Juttu on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tallink Silja Oy:n kanssa.

Tänä vuonna erikoisen huomion ovat saaneet kotimaan matkakohteet. Kesällä kierreltiin Suomea moottoripyörällä ja syksyyn haluttiin irtiotto kiireiseen arkeen, joten mikä olisi sen helpompi kuin mennä hemmottelemaan puolisoa ja parisuhdetta laivalle. Reittinä siis Turku-Maarianhamina-Tukholma, ja samaa latua takaisin.

Myönnetään jopa sellainen yksityiskohta, että fiilistä haettiin ottamalla passi mukaan, vaikka sitä ei tarvitsekaan.

Itsessään jo reissuun lähtemisessä on jotain mistä kumpikin pitää, takana on kymmeniä reissukassin pakkaamisia joten sitä rutiinia taas kaipasi. Myönnetään jopa sellainen yksityiskohta, että fiilistä haettiin ottamalla passi mukaan. Vaikka sitä ei tarvisi, ajokortti riittää. Mutta fiilis on osa juttua.

aikuisten viikonloppu

Kamat kantoon ja Turkulaisena helposti bussilla terminaaliin. Jos lähdet risteilylle kauempaa, pääset junalla kätevästi ihan suoraan satamaan.

Mitä tehdä laivalla

Yleensä parhaat reissut on ne, missä suunnittelu on minimaalista. Kumpikin tekee kiireistä työtä ja siihen kaikki sivuprojektit päälle, niin on hyvä joskus olla vain. On todistettu, että viikonloppu poissa kotona erottaa ajatukset ihan eri tavoin, mitä kotona vain makoiltu viikonloppu.

aikuisten viikonloppu

Koska blogia kirjoittaa +40v pariskunta, joka reissaa pääasiassa kaksin ilman aikuisia lapsia, on myös se ohjelma aikuisille järjestettyä. Eli suklaabingot sikäli loistavat poissaolollaan.

Eli lyhyesti, tarkoitus viettää aikuisten viikonloppu, istua iltaa ja syödä hyvin. Jos reissukumppani on mieleinen, ei se kummempaa aina vaadi.

Hyttimme oli laivan keulassa ja maisema oli jo iltasella komea mutta aamu räjäytti potin.

aikuisten viikonloppu

Tekemistä laivalla

Varhaisimmat omat muistot laivaristeilyistä liittyvät kolikkopeleihin ja syömiseen. Hyvä ruoka, ilman että tarvitsee itse valmistaa tai tiskata, on juurikin sitä arjen luksusta.

Voisin muuten elää pelkillä Skagen-leivillä, helposti.

Varattiin ruokailut niin että lähtöiltana oli helppo buffet, paljon kaikkea ja toki lähdön yhteydessä oli kiva ottaa pari lasillista viiniä hyvän ruoan kylkeen.

Paluupäivänä sitten pidemmän kaavan kanssa ruokailu, vaimo otti burgerin ja itse päädyin pippuripihviin, erinomaista ruokaa kaikissa.

Lisäksi koska tarkoitus oli hemmotella itseä, oli aamulle varattu myös aamiainen.

Suomen saaristo on komea myös pimeällä, ja kylmästä tuulesta kun palaa sisälle on aina hyvä ottaa jotain lämmittävää.

aikuisten viikonloppu

Kaikella on tarinansa, emme ole varsinaisia drinkkien juojia, usein se hyvä viini on suosikki mutta paljon maailmaa kiertäessä on muodostunut yksi traditio. Ja se on mojito. Niistä on tullut tapa joka pitää maistaa jokaisella mantereella, ja jokaisella reissulla. Vuosi risteilystä taaksepäin, siemailtiin mojitot Kiovassa, ja Silja Linen baarimikot pärjäsivät loistavasti vertailussa. Maailmanluokan mojitot, niin hyvät että yhdet eivät tainneet edes riittää!

Wikipedia kertoo muuten mojitosta seuraavaa:

Mojito on alun perin kuubalainen cocktail-juoma. Se tehdään perinteisesti vihermintusta, rommista, sokeriruo’on mehusta, limetistä ja soodavedestä. Erilaiset syntytarinat yhdistävät sen joko Sir Francis Draken seurueeseen 1500-luvulle tai afrikkalaisiin orjiin. Bacardi-yhtiö markkinoi tätä drinkkiä 1800-luvulta alkaen.

aikuisten viikonloppu
Mojitos

Motoristi on aina motoristi

Taisin mainita että varhaiset muistot laivalta lapsena olivat hyvä ruoka ja kolikkopelit. Joten miksipäs ei.

aikuisten viikonloppu

Ja yksi juttu mitä poikkeusolojen aikana ollaan kaivattu, ovat olleet keikat. Hyvä live on aina kivaa katsottavaa. Laivan kattaus paikkasi hyvin kolottavaa live-hammasta ja siihen kylkeen hyvät mojitot niin ollaan sen viihtymisen alkulähteellä.

aikuisten viikonloppu

Ostokset laivalta

Tätä kirjoittaessa joulu lähestyy, arvostamme kumpikin ostoksissa tapaa jossa mahdollisimman monta juttua voi hoitaa kerralla. Muutoinkin olen vaatetuksen kanssa sellainen ostaja, etten mieluusti menen kauppaan, mutta kun menen on toiminta tehokasta.

Kato täällä on kaikkea ihanaa

Lienee selvää että vaimoa sai aidosti odotella, mutta sehän onkin osa juttua, katsella kaikessa rauhassa ja tehdä ostoksia.

aikuisten viikonloppu

Laivalta löytyy toki ostettavaa sekä miehille- että naisille mutta isot pisteet partakosmetiikan lisääntymisestä. Hyviä löytöjä millä pitää kuontalo kunnossa.

Reuzelin tuotteille, varsinkin Foamille isot pisteet, suosittelen kokeilemaan vähänkään pidempään partaan.

aikuisten viikonloppu

Aikanaan kun joskus oltiin reissussa ilman lapsia, tuli tarkat ohjeet millaista suklaata tai mitä leluja sopisi tuoda, ajat muuttuvat ja nyt oli simppelit ohjeet. Tyttärelle lonkeroa ja pojalle viskiä, lapset ovat siis aikuisia ja luonnollisesti täysi-ikäisiä.

Laivalla oli myös ihailtavan hyvä viini- ja whiskey-valikoima. Helppo täyttää samalla viinikaappia kotiinviemisillä. Viineissä plussaa siitä, että aina löytyy jotain uusia tuttavuuksia jotain tulee rohkeasti kokeiltua.

Miksi laivalle

Tykkään vähän kirjoituksissa yleensäkin perustella kenelle ja miksi omasta mielestäni juttu voisi sopia. Toki tuskin on olemassa yleisöä jolle ei sopisi, mutta meidän matkustajaprofiili on ehkä sellainen mikä hakee tietynlaisia juttuja.

aikuisten viikonloppu
Kohtuu komea maisema neulomiseen

Aikuisten viikonloppu onnistuisi yhtä hyvin kotona, voisi tilata ruokaa ja viettää laatuaikaa kahdestaan. Mutta oikeasti, kuinka moni saa kotona tehtyä näin, varsinkaan jos on tottunut reissailemaan. Kun astuu ulos kotoa, menee se mode ainakin meillä eri tasolle kun ne kodin jutut puuttuvat ympäriltä.

aikuisten viikonloppu

Hytistä tarvii poistua vain syömään, ostoksille ja maisemia katsomaan, mutta muutoin totaalista kaksinoloon keskittymistä. Suosittelen kokeilemaan.

Olemme kirjoittaneet paristakin lähimatkailun jutusta, viettämällä viikonlopun hyvinkin lähellä olevassa hotellissa. Laivaristeily tarjoaa siihen vielä oman lisänsä ja vaihtuvat maisemat.

Lisää risteilyistä: www.tallinksilja.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *