Viikonloppu Tukholmassa

Viikonloppu Tukholmassa

Aikuisten viikonloppu Tukholmassa – mitä tehdä.

Tukholma on varsinkin näin Turkulaislle mukavan lähellä ja helppo käydä. Liput laivaan, hotellin varaus ja menoksi. Laivareissu oli perus Viking Line risteily, eikä siitä ole ehkä sen enempää kirjoitettavaa. Ajatus oli optimoida ajankäyttö joten iltalaivalla yli, matka jäi aikaa nukkua ja Tukholmassa oltiin aikaisin lauantai-aamuna.

Kuvassa Tukholman kapein katu, Mårten Trotzigs gränd.

Viikonloppu Tukholmassa

Näe kaupungit kävellen

Koska laiva oli aikaisin satamassa, lähdettiin lompsimaan kaikessa rauhassa kohti keskustaa. Ajatuksena löytää jotain syötävää. Bongata joko hotellin aamiainen tai jokin vastaava brekkaripaikka.

Kaupunki oli oudon hiljainen tohon aikaan, Tukholmassa nukutaan lauantaisin pitkään. Mutta tollainen rauhassa haahuilu on muutenkin ehkä paras mahdollinen tapa tutustua kaupunkiin. Sama kaava on ollut käytössä liki jokaisella reisulla.

Mitä tehdä Tukholmassa

Tukholmassa on toki paljonkin nähtävää, mutta jos hylkää ihan kylmästi nämä pakolliset ja huvipuistot, jää jäljelle paljon kaikkea mielenkiintoista.

Jos matkan varrella sattuu, hyvin usein reissuissa tulee käytyä myös pimeän turismin kohteita. Tukholmassa yksi tälläinen on vielä helposti aika keskustassa. Olof Palmen murhapaikka.

Palmea ammuttiin 28. helmikuuta 1986 Tukholmassa Sveavägenin ja Tunnelgatanin kulmassa hänen ollessaan palaamassa elokuvateatterista vaimonsa Lisbeth Palmen kanssa. Olof Palme vietiin heti sairaalahoitoon, mutta elvytysyritykset jäivät tuloksettomiksi, ja sairaalassa hänet todettiin kuolleeksi. Murhaajaa ei ole saatu selville, eikä myöskään murhan motiivi ole tiedossa.

Murhaaja juoksi noi portaat pakoon ja sille tielleen jäi.

Etäisyydet eivät ole aivan mahdottomia mihinkään, joten vahva suositus liikkua kävellen. Pienet kujat tarjoilevat kivoja pikkuliikkeitä ja samoin monenlaisia pubeja. Olimme reissussa miehityksellä kaksi pariskuntaa. Joten aina kun naisväki sujahti kauppoihin, oli helppo laittaa kuva perään pubista mistä loput ryhmästä löytää.

Viikonloppu Tukholmassa

Skyview Stockholm

Tämä tarjoilee Tukholmaa Katto-Kassisen näkökulmasta. Globen hallin kylkeen on rakennettu näköalahissit, jotka ovat ehdottomasti käymisen arvoiset.

Globen (virallisesti Avicii Arena 2009–2021 Ericsson Globe) on areenaT ukholmassa Ruotsissa. Se vihittiin käyttöön 19. helmikuuta 1989 ja on maailman suurin pallomainen rakennus. Rakennuksen halkaisija on 110 metriä ja korkeus on 85 metriä, tilavuus on 605 000 kuutiometriä, ja on rakennettu teräksestä, betonista, ja lasista.

Skyview ajelu kestää noin 20 minuuttia ja on hintansa arvoinen. Kirkkaalla kelillä näkyy todella kauaksi. Globen on sen verran Tukholman keskustan ulkopuolella että tänne suosittelemme metroa, matka kestää vartin ja samalla näkee toki muutakin.

Sky View -rata kulkee Globenin ulkopinnalla kaksia vierekkäisiä kiskoja pitkin. Kumpaankin läpinäkyvään, halkaisijaltaan 4,5 metrin lasigondoliin mahtuu kerrallaan 16 henkilöä. Edestakainen matka ylös 130 metrin korkeuteen (meren pinnasta) kestää n. 20 minuuttia. Sky Viewn sisäänkäynti on Arena-aukiolta. Vuonna 2010 valmistuneen radan kustannukset olivat n. 30 miljoonaa kruunua.

Hissin jonotusaika riippunee sesongeista ja jos meinaat että on ruuhkaa, liput voi varata etukäteen verkosta, klik klik!

Paradox museum Stockholm

Ehdottomasti käymisen arvoinen ja ihan ytimessä, Sergelin torin päällä.

Paradox Museum on todella erikoinen ja myös mielenkiintoisin museo, jossa olen hetkeen käynyt. Museo haastaa aivoja erilaisilla paradokseihin perustuville näyttelyesineillä.

Viikonloppu Tukholmassa

Museossa on paljon paikkoja tai teoksia minkä kanssa voit kuvatuttaa itsesi. Kannattaa mennä kaverin kanssa.

Paradox Museoon oli sen verran pitkä jono, että suosittelemme varaamaan liput etukäteen verkosta, se onnistuu täältä www.paradoxmuseumstockholm.com

Mitä syödä Tukholmassa

Jos kahvihammasta kolottaa kannattaa tsekata Tukholman vanhin konditoria, Sundbers Konditori!

Tukholman vanhin kahvila Sundbergs Konditori sijaitsee Järntorgetilla. Tarina kertoo, että vuonna 1785 kuningas Kustaa III:n aikaan perustettu konditoria kätkee allensa salaisen tunnelin Kuninkaanlinnaan. Herkkusuiden kuningas Kustaa III tapasi ryömiä tunnelia pitkin konditoriaan makeannälän iskiessä.

Viikonloppu Tukholmassa

Ravintoloita löytyy toki muutenkin varmasti jokaiseen makuun. Nyt ehkä mentiin vähän burger ja pubiruoka-linjalla. Mutta kaikki oli hyvää. Näiden lisäksi myös MAX-burgerketju testattiin ja haettiin hotellille safkat.

Yksi suositeltavista ruokapaikoista oli House of Burgers! Hyvät burgerit keskeisellä paikalla.

Viikonloppu Tukholmassa

Mitä juoda Tukholmassa

Edellisellä Italian reissulla maisteltiin enemmän viinejä, joten nyt sitten viileämmän Skandinaavisen teeman mukaan sitten lämmittävät Whiskyt.

Testaamisen arvoiseksi valikoitui Googlaamisen jälkeen ardbegembassy.se joka oli vanhassa kaupungissa, tekevä löytää osoitteen verkkosivuilta.

Hieno miljöö ja todella kattava lista niin viinejä kuin viskejäkin. Todella arvokkaitakin viskejä sai sentin siivuista alkaen. Myös viineissä löytyi ja pisteet henkilökunnan osaamisella. Unohtamatta hienoa miljöötä.

Viikonloppu Tukholmassa

Ja jonkinlaiseksi reissujen mittariksi on muodostunut mojito, aina kun sellaiseen on mahdollisuus niin ikuinen Miami Vice- fani sellaisen nuolaisee alas.

Hard Rock Cafe Tukholma suoriutui tästä hyvin.

Viikonloppu Tukholmassa

Shoppailu Tukholmassa

Osteltavaa varmasti löytyisi monenlaista, mutta reppujen kanssa liikkuneina jäi vähän ostelut vähemmälle, ainakaan niistä ei ole mitään raportoitavaa. Mutta kuten kuvasta näkyy monenlaista väriloistoa näyteikkunat tarjosivat.

Viikonloppu Tukholmassa

Viikonloppu Tukholmassa

yhteen ääneen todettiin jossain kun istuttiin, että tuntuu kuin oltaisiin jossain kauempanakin. Reissu on aina reissu kun kodin askareet eivät ole mukana. Joskus pieni nopea irtiotto lataa kovinkin akkuja ja viikonloppu Tukholmassa on laivavuorojen vuoksi helppo toteuttaa. Maanantaina pääse suoraan laivalta duuniin.

Viikonloppu Tukholmassa

Lue muut jutut muista reissuistamme!

8 thoughts on “Viikonloppu Tukholmassa

  1. Paluuviite: therapist web design
  2. Paluuviite: hfm ดีไหม
  3. Paluuviite: go88
  4. Paluuviite: Highbay
  5. Paluuviite: harem77

Comments are closed.