Kaupunkiesittelyssä Turku

Kaupunkiesittelyssä Turku

Kaupunkiesittelyssä Turku

Usein tuttu kotikaupunki voi olla toiselle uutta ja mielenkiintoista. Joten tässä kaupunkiesittelyssä Turku- bloggaus jossa kerron Turusta ne jutut jotka ovat omasta mielestäni tutustumisen arvoisia.

Vähän faktoja Turusta alkuun:

Turun kaupungin asukasluku on 2019 elokuussa 192 674 ja Turun seutukunnan 330 482. Tämä tekee Turusta asukasluvultaan Suomen kuudenneksi suurimman kunnan ja kolmanneksi suurimman kaupunkialueen.

Turku on myös Suomen järjestyksessään ensimmäinen pääkaupunki, 1809-1812.

Kaupunkieittelyssä Turku

Moni varmasti saa Turusta mielikuvan Aurajoki kuvista. Aurajoen rantaa voisi sanoa Turkulaisten olohuoneeksi. Kesäisin jokirannassa on usein satapäin ihmisiä viettämässä aikaa. Joen yli menee useita siltoja ja viimeisimpänä ylityksen tarjoaa ilmainen Föri niminen lossi. Förin kyytiin menevät myös fillarit, eläimet ja mitä nyt kukin mukanaan kuljettaakaan.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Jokirantaa pitkin kulkee läntisen keskustan puolella puinen kävelyreitti joka tarjoaa jokaiseen vuodenaikaa hienoja näkymiä.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Kirjastosilta on viimeisin Aurajoen yli rakennuttu silta joka valmistui 2013. Silta on pelkästään kevyelle liikenteelle. Jokiranta siltoineen tarjoaa melkein Helsingin baanan kaltaisen väylän liikkua nopeasti kaupungin laidalta toiselle jos matka on yhtään joen suuntaisesti.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Aurajoessa onnistuu veneily niin suotaen, meloen kuin moottorillakin. Ja jos omaa venettä ei ole niin https://www.lanaturku.fi/ tarjoaa hauskan vaihtoehdon vuokrata vene ja lähteä picnicille katsomaan Turkua Aurajoen puolelta.

Jos tekemisen kanssa pysytään keskustassa ja vielä mieluusti Aurajoen rannassa niin yksi vahva suositus tulee tässä. Ehkä suomen paras kahvila, niin miljööltään, sijainniltaan kuin myös tarjottaviltaan.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Cafe Art löytyy osoitteesta Läntinen Rantakatu 5, https://www.cafeart.fi/ Erittäin vahva suositus, kesällä voit istuskella pihalla katsellen joko ohi käveleviä ihmisiä tai joen puolella liikkuvia veneitä.

Toinen oma kestosuosikki on luonnollisesti kauppatori, arkena ja myös viikonloppuna on kiva aloittaa päivä juomalla aamukahvit ihmisvilinässä. Kauppatorilla on useita kahviloita mitkä tarjoavat syötävää varmasti jokaisen makuun.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Turku on myös teemaravintoloiden luvattu kaupunki. On pankkia, toimistoa ja koulua. Kesäaikaan vahva suositus keskustan terasseille ja toki jokirannan laivoille.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Ja jos hiukan keskustan ulkopuolella haluaa käydä niin Ruissalo on paikka mihin mennä. Ruissalossa löytyy vielä kunnossa pidettyjä uimamökkejä.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Ruissalon kärki vetää puoleensa niin lintubongareita, grillaajia kuin kalastajiakin, Kärjessä on myös grillikatos yleisön käytössä, omien ainesten grillaus onnistuu hiekkarannan tuntumassa. Kärkee kulkee bussit, omalla autolla pääsee ihan rannan tuntumaan ja jos olet fillarin vuokrannut niin pyörätie kulkee perille asti. Jos pyörä on mahdollinen niin sille vahva suositus, matkan varrella näkee monenlaista. Vaikkapa uimarannan missä Ruisrock järjestetään. Paikka on myös suosittu laivabongareiden keskuudessa. Laiva menee todella läheltä. Niin liki että Nirvana lopetti aikanaan soittamiseen kun ihmetteli onko laiva todellinen vai jonkinlaista harhaa.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Myös pimeästä historiasta kiinnostuneelle löytyy Turusta kaikenlaista mielenkiintoista. Esimerkiksi Turun Punavankileirin muistomerkki

Turun punavankileirin muistomerkki ”535” on taiteilija Ismo Kajanderin suunnittelema ja Turun Aikuiskoulutuskeskuksen metallipuolen opettajan Reijo Möttösen toteuttama teos Kurjenkaivonkentän rinteessä Turussa. Taideteos paljastettiin vuonna 1994 paikalla, jossa oli sisällissodan jälkeen ollut Turun vankileiri. Leirillä oli enimmillään 3300 punaista vankia, joista 175 menehtyi.

Kaupunkiesittelyssä Turku

Lisää pimeän turismin nähtävyyksiä myös Turussa löydät www.forenseek.app sovelluksesta. Turusta pääsee myös päiväretkelle Seilin saarelle missä oli aikanaan mielisairaiden ja spitaalisten asuinpaikka. Juttu Seilistä tässä, https://reppureissu.com/seilin-saari-turun-saaristossa/.

Kaupunesittelyssä Turku

Päivän kävelyiden jälkeen voisi olla paikallaan picnic esimerkiksi Puolalanpuistossa. Turussa on paljon puistoja ja picnic-kulttuuri on voimissaan.

Mikä on sinun suosikkikohteesi Turussa?

7 595 thoughts on “Kaupunkiesittelyssä Turku

 1. Spot on with this write-up, I seriously believe that this site needs far more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for
  the information!

 2. 여러 조짐으로 미루어볼 때 치료제를 찾기 위한 현실적이고 실용적인 전략이 되어야 할 것 같다.
  온라인카지노
  ワンダーランド 南大分
  인터넷카지노
  Xiao Jing의 손에 추모비가 급히 전달되었습니다.
  https://tadalafilb4.com/
  https://revitanuskincream.com/
  그 이후로 주문하러 오는 사람들은 강을 건너는 붕어와 같다.
  황제 슬롯
  真 一騎当千 パチンコ
  マルハン 茶屋 ヶ 坂
  장인들 사이에서 Zhu Houzhao의 영향력은 엄청납니다.

 3. Hi there,

  We run an Instagram growth service, which increases your number of followers both safely and practically.

  – We guarantee to gain you 300-1000+ followers per month.
  – People follow you because they are interested in you, increasing likes, comments and interaction.
  – All actions are made manually by our team. We do not use any ’bots’.

  The price is just $60 (USD) per month, and we can start immediately.

  If you have any questions, let me know, and we can discuss further.

  Kind Regards,
  Megan