Klaus K Hotel viikonloppu Helsingissä

Klaus K Hotel

Klaus K Hotel viikonlopun tukikohtana.

Kirjoitimme taannoin viikonlopusta Turussa. Usein ei tarvitse lähteä kauaksi reissuun jos haluaa irtiottoa, vaan joskus se kotikaupungin hotelli voi tarjota loistavat puitteet.

Nyt sitten vuorossa Helsinki, kävimme reissussa juuri ennen vuodenvaihdetta, mutta kokoan juttuun muutaman muunkin menovinkin mitä tehdä Helsingissä. Klaus K valikoitui hotelliksi sen loistavan sijannin perusteella, mutta myös todella kiinnostavalla yksityiskohdalla vuodelta 1959.

Itseäni kiehtoo erilainen poikkeavat nähtävyydet ja lokakuussa 1959 hotellissa asui Lee Harwey Oswald, historiaa tunteville varmasti tuttu henkilö. Tämän uutisen mukaan hän olisi asunut huoeessa 607.

Klaus K Hotel löytyy siis Bulevardilta ja on keskellä Helsingin sykettä. Viikonlopun ohjelmassa oli ainoastaan viettää kiireetöntä laatuaikaa ja katsella Helsinkiä vähän turistin silmin. Käyn työnkin puolesta kaupungissa usein mutta aina kiireetön katselu on täysin eri asia.

Hotelli Klaus K

Asustelimme Sky-Loft huoneessa missä asiakkaan hemmottelu ja varustelu oli aidosti kiva lisäarvo.

Sky Studio -huone on kompakti elämys hotellin ylimmissä, Sky Lofts- kerroksissa. Huoneissa on mukavan vuoteen lisäksi nojatuolit sekä useimmissa huoneissa myös työpöytä. Moderni väritys, designvalaisimet ja ylellinen kylpyhuone sadesuihkuineen ovat niitä pieniä lisiä, joista usein matkustava tai hotellihuoneelta paljon odottava asiakas ilahtuu.

Huoneet ovat täynnä kivoja pieniä yksyiskohtia mitä osaa varmasti arvostaa niin työkseen matkustava mutta vielä enemmän puhtaasti vapaa-ajan ja hemmottelun kanssa matkustavat.

Edellistä lähimatkailu viikonlopusta saimme valtavasti hyvää palautetta, iso osa koski sitä, että monikaan ei ole ajatellut, että joskus voi reissata ihan lähelläkin. Vaikka olisi kotosalla viikonlopun ilman mitään ohjelmaa se ei ole sama, vaan hotellissa se puoliso saa automaattisesti enemmän huomiota kun kodin tutut askareet puuttuvat.

Ja oleellinen osa viikonlopun hemmottelua on hotelliaaminen, tässä Klaus K Hotel ei tuota pettymystä.

Klaus K Hotel

Kiireetöntä olemista, lasi punaviiniä ja kaupungin värikkäisiin valoihin

Joskus on hyvä olla valmis suunnitelma mihin mennä mutta joskus taas on paikallaan vain katsella ympärilleen. Tämä on osoittautunut myös maailmalla toimivaksi kaavaksi matkailussa.

Turkulaisena kivitaloarkkitehtuurin ystävänä tykkään suuresti Helsingistä. Tututkin maisemat ja kadut ovat ihan erilaisia kun niitä kiertelee ja kävelee kiireettömästi ympäriinsä.

Yleensäkään emme ole ruokamatkailijoita, helppo hyvä ja nopea ruoka on usein reissussa hyvä valinta. Mutta paljon on maailmalla käyty Hard Rock Cafeita läpi, Helsingin olemme jostain syystä onnistuneet ohittamaan.

Hard Rock Cafe Helsinki

Hard Rock Cafe Helsinki löytyy Aleksanterinkatu 21 osoitteesta. Burgereita, juotavaa ja livemusiikkia. Seinillä tuttuun tapaan eri artistien soittimia ja asuja.

Mihin veisit vieraan Helsingissä

Usein hyvä mittapuu nähtävyydelle mitä suositella on miettiä mihin veisit vieraan toisesta maasta, tai miksei toisesta kaupungista. Helsingissä on pari tälläistä mitä itse suosittelisin.

Yksi oma suosikkini olisi Suomenlinna. Kauppatorilta eväät, pullo viiniä tai muuta juotavaa ja picnicille. Paljon nähtävää ja kiva tapa viettää päivä. Paljon samanhenkisiä ihmisiä.

Suomenlinna Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus. Historiallisena muistomerkkinä ja nähtävyytenä sen kulttuurillinen arvo on merkittävä, ja se on vahva osa Helsingin identiteettiä. Suomenlinnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1748 ja se tunnettiin vuoteen 1918 asti ruotsinkielisen nimensä Sveaborg pohjalta suomeksi Viaporina. Suomenlinna liitettiin vuonna 1991 Unescon maailmanperintöluetteloon.

Suomenlinna on Suomen suosituimpia matkailukohteita. Linnoituksessa on vuosittain satoja tuhansia kävijöitä; vuonna 2013 tehty kävijäennätys oli 828 000 vierailijaa. Suomenlinnassa järjestetään useita konsertteja ja kulttuuritapahtumia. Saarilla sijaitsee runsaasti erilaisia kahviloita ja ravintoloita, ja hostelli. Suomenlinnaa kunnostaa ja ylläpitää Suomenlinnan hoitokunta, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto. Nykyisin ainoa sotilaallinen laitos saarilla on Pikku-Mustalla sijaitseva Merisotakoulu.

Löylyyn saunomaan

Hyvin usein myös työvisiiteillä yritän järjesteää niin, että ehtisin käydä Löylyssä syömässä tai vaikka saunomassa. Löyly Helsinki tavoitteli Helsinkiläisten olohuoneen kaltaista oleskelupaikkaa itsestään ja onnistui loistavasti. Löylyssä on kiva käydä kahvilla tai sitten istumassa iltaa. Kaikki genret asiakkaita sekoittuvat hyvin porukkaan eikä Löyly ole tullut minkään tietyn ryhmän paikaksi.

Löyly, pala Helsingin kaunista rantaviivaa, tarjoaa upeita elämyksiä ja lämpimiä hetkiä niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille kotimaasta ja merten takaa. Syyspäivistä kelpaa nauttia upealla terassilla ja saunat ovat kuumana joka päivä.

Vahva suositus Löylylle ja suosittelen syömään Jasperin lohikeiton.

.

Sibelius monumentti

En innostu useinkaan varsinaisista nähtävyyksistä ja patsaista mutta, Sibelius-monumentin suosittelen tsekkaamaan. Juttelin joskus Japanilaisten turistien kanssa aiheesta ja itselleni tuli yllätyksenä miten suosittu ”Janne” onkaan Japanissa. Joka tapauksessa monumentti on helpolla paikalla ja ihan viereen pääsee laiska jopa autolla. Googlaamalla ”Sibeliuksen puisto” löydät helposti perille.

Sibelius-monumentti on Eila Hiltusen tekemä haponkestävästä teräksestä valmistettu veistos Helsingin Töölössä Sibeliuksen puistossa.

Veistos painaa 24 tonnia, ja siinä on yli 600 putkea. Monumentti on 8,5 metriä korkea, 10,5 metriä pitkä ja 6,5 metriä syvä. Se on Helsingin suosituimpia veistoksia ja tunnetuimpia matkailunähtävyyksiä.

Abstrakti teos nähdään usein urkupillistönä. Sen katsotaan kuvaavan hyvin Jean Sibeliuksen suurimuotoista sinfonista musiikkia, mutta silti siitä voi erottaa myös pieniä yksityiskohtia.

Katsoja voi kulkea teoksen sisällä ja synnyttää kaikuja ja ääniä sen onkaloissa. Veistos yhdistyy kauempaa katsottaessa ympäröivien puiden ja kallioiden muotoihin.

Ratikkaan oluelle

Mikä olisikaan persoonallisempi tapa ottaa kiertoajelu Helsingissä kuin Koff-ratikka. Koffin ratikka kiertää toukokuusta syyskuuhun. Kierros alkaa Rautatientorilta, Mikonkadun pysäkiltä Fennian edestä.
Tasatunnein kiertoajelu aikataulun mukaisesti.

Spårakoff on helsinkiläinen liikkuva ravintola. Se on rakennettu HKL:n Karia HM V-sarjan vuonna 1959 valmistetusta raitiovaunusta. Se on yksi neljästä liikennöintikunnossa olevasta tämän tyypin raitiovaunusta. Kaksi muuta on museovaunuina ja yksi mainoskäytössä.

Kaikki muu liikkuminen Helsingissä onnistuu myös raitiovaunulla. Ja luonnollisesti nätillä ilmalla vuokrapyörällä tai Voi-skootterilla. Helginsisä on hyvin toimiva julkinen liikenne jolla liikkuessa myös näkee paikkoja mukavasti. Myös Klaus K Hotel on ratikkalinjan varrella ja ovelta löytyy suoraan ratikan pysäkki.

Klaus K Hotel
Klaus K Hotel tarjoaa kattoterassilta huikeat näkymät keskustaan.

Helsinki saa vahvan suosituksen lähimatkailulle. Mitkä ovat sinun suosikkikohteesi Helsingissä, kerro ne meille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *