Rooma – suora lento Turusta

Rooma suorat lennot Turusta

Rooma – suora lento Turusta

Wizzair helli Turkulaisia aloittamalla suorat lennot Roomaan. Kokeilimme yhteyden heti ensimmäisellä lennolla. Edulline suora lento kyllä huokuttaa varsinkin Turkulaisena. Itse pidän vastenmielisenä kulkemista Turusta Helsinkiin, varsinkin paluumatkalla on mukava päästä nopeasti kotiin.

Kamat kasaan ja kentälle

Meidän lennot olivat maanantai-iltana meno ja paluu perjantaina illalla. Maanantain pystyi vielä tekemään normaalin työpäivän, reissureppu kasaan ja kyyti kentälle. Lähtemisen helppous viehätti yhä enemmän. Toki Turusta pääsee myös Air Balticin lennoilla ympäriinsä, mutta silti suora lento houkutti vielä enemmän.

Turun kenttä on toki vaatimattomampi kuin HK, mutta ajaa täysin asiansa ja myös auton saa todella liki ovea parkkiin. Toivon että Turun kaupunki panostaa jatkossa myös muihin yhteyksiin.

suorat lennot turusta

Lentoaika reilu 3 tuntia

Reilun kolmen tunnin lentoaika on varsin maltillinen vielä työpäivänkin päätteeksi. Kentältä taksi alle ja Roomasta varattuun AirBnb asuntoon kyyti. Kone oli myöhään perillä mutta näin jo tiistai alkaa ehjällä päivällä ja on täydet tunnit tehdä kaikenlaista.

Airbnb on edelleen ehdoton suosikki majoitukseen. Tälläkään kertaa ei kohde pettänyt, aamukahvit omalla kattoterassilla latasivat akkuja Suomen pimeään syksyyn.

Rooma suorat lennot Turusta
Aamukahvit kattoterassilla

Kävellen pitkin Roomaa

Vaikka Rooma ei ole ihan pieni kaupunki, pystyy kävellen liikkumaan aika paljon, sitä melkein suosittelemmekin. Askelia tuli päivässä yli 20 tuhatta, mutta tämä lienee ehdottomasti kaikista parhain tapa nähdä kaupunkia.

Colosseum lienee yksi niitä maamerkkejä mikä kannattaa käydä tsekkaamassa. Jos mielii sisälle, niin liput kannattaa ostaa etukäteen. Tällä reissulla emme itse käyneet koska se on nähty pari kertaa aikaisemminkin. Mutta hieno pytinkihän se on.

Colosseum on antiikin Rooman aikainen amfiteatteri Roomassa Italiassa. Colosseum oli koko Rooman valtakunnan suurin amfiteatteri, ja sinne mahtui ilmeisesti yli 50 000 katsojaa.

Colosseumin rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvun alussa, ja se vihittiin käyttöön vuonna 80 Tituksen hallituskaudella. Colosseumilla järjestettiin sen ensimmäisten vuosisatojen aikana gladiaattoritaisteluita, metsästysnäytöksiä ja muita näytöksiä sekä teloituksia.

Suora lento turusta

Fontana Di Trevi

Suomalaisilla on paha tapa voitettiin sitten sama mitä vain, niin mennä munasillaan pulikoimaan suihkulähteisiin. Tämän Rooman ehkä toiseksi suosituimpaan nähtävyyden kohdalla kannattaa holdata koska siitä napsahtaa tukevat sakot.

Täällä on väkeä pilvin pimein ja kohteesta haluaa kuvia ilman väkijoukkoa, pitää kyttäillä todella pitkään ja siltikin voi olla haastavaa. Mutta suihkulähde muiden joukossa.

Emme erittele tässä erikseen päivien reittejä, mutta voi sanoa että melkein kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Lisäksi samalla näkee paljon kahviloita, ravintoloita ja kaikkea mitä nyt haluaakin nähdä.

Hautausmaat

Monessakin kaupungissa on käyty tsekkaamassa myös paikallisia hautausmaita, ilman sen kummempaa syytä mutta noi ovat usein hienoja ja erilaisia paikkoja. Näin myös Prahan reissulla!

Roomassa on ei-katolinen hautausmaa, joka on ihan käymisen arvoinen kohde. Hautausmaan vanhimmalta puolelta löytyy myös Cestiuksen pyramidi.

Cestiuksen pyramidi on antiikkinen hautamuistomerkki Roomassa.

Egyptin pyramideja jäljittelevä, mutta esikuviaan huomattavasti suipompi monumentti rakennettiin roomalaisen virkamiehen ja kansantribuunin Gaius Cestius Epulon viimeiseksi leposijaksi 18–12 eaa.

Hautausmaalla on myös huomattavan paljon kissoja joista yksi poseerasi tottuneesti kameralle.

suora lento Turusta

Ruoka ja juoma Roomassa

Ruokaa löytyy moneen lähtöön, mutta ruokaturismi ei ollut varsinainen matkan tarkoitus, joten syöminen oli toki tärkeää, mutta sen perässä ei sen kummemmin juostu.

Palvelu on isoin osin tylyä ja ylimielistä mutta ruoka ihan syötävää. Sen sijaan isompi huomio erilaisiin pieniin viinipaikkoihin, missä voi pysähtyä, ottaa lasin viiniä ja katsella kaupungin hälinää. Niitä juttuja mistä itse reissussa pidän. Samoin kuin se kiireetön katselu ja ympäriinsä haahuilu ilman liian tiukkaa aikataulua. Sellaiseen Rooma on loistava.

Lisäksi suosittelen vahvasti ottamaan aina Airbnb-asunnon, jossa on mahdollisuus itse kokata vähintään aamiainen. Italiassa kaupoissa on luonnollisesti loistava valikoima rakentaa Italialainen aamiainen. Ja itse pidän siitä, että aamut voi nousta kiireettä, keittää kahvit ja tässä tapauksessa fiilistellä sitä kattoterassilla.

Toki jokainen meistä ketä reissulla oli, touhasi myös jotain työhön liittyviä juttua samalla enemmän vai vähemmän. Siihen oma rauha antaa toki paremmat mahdollisuudet. Ja taas osoitus siitä että työ muuttuu, asiat ja palaverit voi nykyään hoitaa helposti mistä päin maailmaa vain.

Liikenne Roomassa

Liikenne on hullua, ei ihan Kiova, mutta kova ja nopeatempoinen. Jos mietit vuokra-autoa niin ole varma itsestäsi ja omaa hitunen Räikköstä ajotavassasi. Kolareita ei varsinaisesti näy katukuvassa, mutta liikenne on todella nopeatempoista ja vilkun käyttö ei ole ihan samassa mittakaavassa kuin Suomessa.

Toki liikenteessä annetaan toisille tilaa, mutta henki on täysin erilainen kuin Suomessa. Jollain reissulla ehkä itse ajattelisin vuokraavani moottoripyörän tai skootterin. Sillä mahtuu paikkoihin ja väistäminen tarvittaessa autoa paljon nopeampaa. 2-pyöräisiä näkyy katukuvassa valtavan paljon ja kuskit tietävät mitä tekevät. Ei ihme että Italiasta tulee monia MotGP ja SuperBike-osaajia. Ympäristö muokkaa, on syynsä miksi Suomalaiset vievät hankiralleja.

Rome

Metro Roomassa

Metrolla pääsee myös varsin näppärästi. Yksi sadepäivä sattui mukaan, niin sen osalta liikuttiin metrolla. 24 tunnin lippu ei maksa montaa euroa ja sillä saa rällätä mielin määrin. Sama lippu käy myös bussiin jolla ajeltiin myös yksi siirtymä.

Metro Roomassa

Tärkeä vinkki – haahuile ja ihmettele

Ehkä aina se tärkein ja opettavin vinkki. Älä koskaan nojaa liikaa aikatauluihin tai matkaoppaisiin. Mieti ehkä ne paikat mitkä ehdottomasti haluat nähdä, mutta käytä aikaa päämäärättömään kävelyyn myös. Italiaa näkee ja kokee näin todella hienosti. Kaikki pikku kadut ja vastaavat, ne näkee vain kävelemällä.

Kortti käy hyvin, vaikkakin usein pyydetään käteismaksua, korttipäätteen ollessa tiskillä. Mutta mihinkäs koira karvoistaan pääsee.

Kenelle Rooma sopii

Suora lento Turusta mahdollistaa ainakin sen, että jos olet Varsinais-Suomesta tai nurkilta, niin nyt kynnys kokeilla on matala. Helppo ja nopea lähtö on aina plussaa. Hinta myös varsin kohtuullinen.

Pienten lasten kanssa voi olla vaikea keksitä tekemistä, mutta aikuisten kanssa loistava vaihtoehto muutaman päivän reissulle.

Kiva jos jaksoit lukea loppuun asti.

Matkailemisiin!

-Sami / Reppureissu.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *