Lontoo talvilomalla

Lontoo talvilomalla

Lontoo talvilomalla

Britain, Britain, Britain. Lontoo on hieno kaupunki, yksi omista suosikeista koko maailmassa. Vertaan usein aina että missä voisin itse asua, Lontoo on ehdottomasti yksi niistä.

Lontooseen on helppo lentää ja Lontoossa liikkuminen on helppoa. Lontoossa on ehkä maailman paras julkinen liikenne tai lähinnä metro. Sen saa haltuun pienessä hetkessä, parissa päivässä liikkuu kuin paikallinen jos haluaa oppia.

Lontoo talvilomalla
Underground

Ajankohdalla ei Englannissa käydessä ole aivan hirveästi merkitystä. Saarivaltion ilmasto on oikeasti kummallinen, 10minuutin sisään voi mahtua aurinkoa tai vaakasuoraa vesisadetta. Mutta talvilomaviikko tai sen seutu on siinä mielessä hyvä että turisteja on muttei aivan hirveästi. Jonottamista on aidosti vähemmän.

Lontoo talvilomalla
Buckinhamin palatsi

jos nähtävyyksiä haluaa kiertää niin Buckihamin palatsi on aina paikallaan. Vahdinvaihto myös jos sen saa sovitettua aikatauluun. Itse en sitä varsinaisesti alkaisi odottamaan. Turisteja on paljon ja pienellä onnella saattaa nähdä valtiovieraita jotka tulevat tai menevät palatsille.

Jos lippu on tangossa on Ellu kotosalla.

Lontoo talvilomalla
Camden town

Jos haluaa nähdä parasta Lontoota niin suosittelen ottamaan metron ja suuntaamaan Camdeniin. Tämä Lontoon Punavuori on oikeasti boheemi kaupunginosa jossa voi syödä ja juoda hyvin pikkurahalla. Koko ilmapiiri on ihan kuin jostan muualta maailmalta. Camden on myös oikea paikka tehdä persoonalliset tuliaisostokset.

Lontoon parasta tai aidointa Lontoota on pubikulttuuri. On ihan fine mennä kesken päivän ottamaan olut ja lukemaan lehdet. Moni paikka on kuin aika olisi pysähtynyt, ehkä johonkin -70 luvulle.

Lontoo talvilomalla
j

Jack the Ripper museo on yksi käymisen arvoinen paikka, tarinan muotoon tehty museo missä autenttista kuvamatskua ja ajan hengen kostyymeitä missä voit vaikka kuvauttaa itsesi.

Lontoo talvilomalla
Jack the Ripper museo

Englannissa ruoka ei oikeasti ole kummoista, perusmättöä joka on melkoisen rasvaista ja ehkä jopa Suomalaiseenkin makuun mautonta. Mutta perinteinen Englantilainen aamiainen on jotain mitä ei kannata jättää väliin. Pekonit, munat, pavut ja kumppanit lautasella ovat legenda mikä on oikeasti aika toimiva setti. Melkein aina on sattunut saapuminen Englantiin niin aikaisin että aamiainen on jäänyt väliin, silloin tämä pelastaja on enemmän kuin paikallaan.

Lontoo talvilomalla

Lontoossa on niin paljon nähtävää että suosittelen aidosti melko tarkan suunnitelman tekemistä. Merkkaa ne jutut mitkä haluat nähdä, tee päiväsuunnitelmat ja katso sitten niiden pääkohteiden liki mitä muuta siellä voisi olla.

Minun vinkkini:

  • Camden town
  • London Eye
  • Jack The Ripper museo
  • HMS Belfast
  • Pienet pubit
  • Chinatown

Mikä on sinun suosikkisi Lontoossa, jätä kommentti niin muutkin lukijat voivat poimia vinkin talteen.

3 thoughts on “Lontoo talvilomalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *